Kosten Spaar BV

Spaar BV oprichten, aanbod Meester Vos

kosten Spaar BV

De kosten van een Spaar BV zijn te verdelen in oprichtingskosten en jaarlijkse administratie kosten. In het jaar van oprichting bent u al uit de kosten bij Meester Vos Spaar BV.

De kosten van een Spaar BV zijn te verdelen in oprichtingskosten en jaarlijkse administratie kosten. In het jaar van oprichting is bij Meester Vos, de complete jaarlijkse administratie in de prijs inbegrepen.

  • oprichten Spaar BV €995,- excl. btw (dit is inclusief de eerste jaarrekening en de eerste aangifte vennootschapsbelasting)
  • jaarlijkse administratie €395,- excl. btw per jaar

Oprichten Spaar BV

Meester Vos neemt de volledige oprichting van de Spaar BV voor u uit handen. Onze fiscale begeleiding bestaat uit:

  • Advies-, kennismakingsgesprek van maximaal een uur bij ons op kantoor
  • Instructies aan de notaris voor wat betreft de statuten
  • Inschrijving Kamer van Koophandel
  • Opstellen eerste jaarstukken en eerste aangifte vennootschapsbelasting over het eerste verlengde boekjaar

Niet inbegrepen zijn de eenmalige kosten van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel á €50,- en eventuele bankkosten die u heeft. De jaarlijks terugkerende kosten van de Kamer van Koophandel zijn enkele jaren geleden afgeschaft.

Administratie Spaar BV

Bij een Spaar BV is het jaarlijks verplicht een vereenvoudigde jaarrekening te deponeren en een aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. Wanneer u binnen deze BV wilt beleggen in effecten is dit het eerste jaar bij de prijs inbegrepen, op voorwaarde dat het per jaar in totaal om niet meer gaat dan 100 aankopen, verkopen, dividenden, lossingen etcetera. Na het eerste jaar betaalt u hiervoor 395 euro excl. btw.

Niet inbegrepen in de administratiekosten zijn:

  • Advies over tussentijds geld onttrekken aan de BV of bijstorten in de BV. Als u geld wilt onttrekken of bijstorten, kunt u dat doen binnen de grenzen van de statuten van de BV. Echter, als u hiervoor een financiële planning wilt, geven wij advies tegen uurtarief.
  • Uitvoeren van een geldopname uit de BV of bijstorten in de BV. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Wat is een Spaar BV
  • Alle andere adviesvragen die zijdelings met de Spaar BV te maken hebben, bijvoorbeeld vragen over lenen uit de BV, de AWBZ, de inkomstenbelasting, etcetera.

In het eerste jaar uit de kosten

Volgens Meester Vos is het belangrijk dat u de oprichtingskosten al meteen in het eerste jaar terugverdient. Reden hiervoor is dat de wetgeving of hoogte van de spaarrente kan wijzigen waardoor een Spaar BV minder voordelig wordt. Denkt u dat een Spaar BV een geschikte optie voor u zou kunnen zijn, maar heeft u hierover nog vragen?  Wij geven u graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek meer informatie.  Maak gebruik van onze expertise!

Is een BV geschikt voor U? Wij geven u graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek meer informatie. Neem contact op!